Justice and Care România primește vizita Ambasadorului Marii Britanii la Iași.

June 14, 2024

Directorul de țară al Justice and Care România, doamna Mădălina Turza, împreună cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, Giles Portman, și James Clarry, CEO Global al Justice and Care, au efectuat o vizită de lucru la Iași. 

Vizita a avut ca scop prezentarea Programului Victim Navigator derulat de organizația noastră, inclusiv în Județul Iași. Modul în care echipa de navigatori lucrază direct cu victimele traficului de persoane, tipurile de intervenții și planuri de suport create pentru acestea și multiplele colaborări locale în sprijinul supraviețuitorilor traficului, au fost doar câteva dintre elementele vizitei de lucru.

De asemenea, delegația a vizitat un centru de reabilitare pentru victimele traficului de persoane, unde au discutat cu supraviețuitorii despre provocările cu care se confruntă și despre sprijinul oferit de Justice and Care.

Sunt recunoscătoare pentru timpul și incredibila răbdare a oaspeților noștri de a fi alături de echipa Justice and Care în cea mai intensă vizită de teren în care am navigat prin sistemul local de protecție a victimelor traficului de persoane“, a declarat Mădălina Turza, director de țară, Justice and Care Romania. “Vizita lor a demonstrat încă o dată angajamentul ferm al Regatului Unit de a combate traficul de persoane și de a sprijini victimele.”

Ne-am bucurat de o serie de discuții cu oficiali locali cheie, printre care primarul Iașului, domnul Mihai Chirica, șeful Poliției Iași, Costel Gîtlăn, reprezentanți ai Biroului de Combatere a Criminalității Organizate și ai DGASPC Iași, care include și Centrul pentru victimele traficului de persoane și violenței domestice.

Iașiul a ieșit în evidență ca un exemplu remarcabil de colaborare locală eficientă în combaterea traficului de persoane. Navigatorul Justice and Care din Județul Iași a jucat un rol esențial în crearea unei rețele puternice de parteneri locali care oferă sprijin vital supraviețuitorilor.