Secretar de stat numită în funcția de Country Director în România

June 14, 2024

După ce a lucrat în trecut ca secretar de stat al Guvernului și consilier de stat al primului-ministru, Madalina Turza, a fost numită de Justice and Care în funcția de country director pentru România.

În ultimii patru ani, Madalina a lucrat la cel mai înalt nivel al Guvernului României și a fost responsabilă pentru răspunsul țării la problema traficului de persoane.

Ea își va folosi experiența și pasiunea pentru a ajuta la conducerea și dezvoltarea echipei de la Justice and Care – care și-a început activitatea în România în urmă cu câțiva ani. Colaborăm cu poliția, procurorii și organizațiile din întreaga țară, ajutând la furnizarea de sprijin pentru supraviețuitorii sclaviei moderne, asigurându-ne că cei responsabili sunt aduși în fața justiției și creând schimbări la scară largă.

În centrul activității noastre din România se află programul „Victim Navigator”, în cadrul căruia lucrători specializați oferă sprijin supraviețuitorilor – ajutându-i să acceseze serviciile de care au nevoie și să interacționeze cu anchetatorii. De asemenea, am fost în prima linie în dezvoltarea unei coaliții de ONG-uri din domeniul traficului de persoane, numită Platforma Protect, care a colaborat cu guvernul pentru a aduce schimbări sistemice, inclusiv introducerea unei vârste minime de consimțământ.

Printre finanțatorii activității organizației caritabile din România se numără Guvernul britanic, KBF Canada Foundation și UBS Optimus.

Pe lângă activitatea din România, Justice and Care desfășoară activități pe scară largă în Regatul Unit și în Bangladesh și colaborează cu aproximativ 150 de organizații din întreaga lume în lupta împotriva sclaviei moderne.

Directorul general global al organizației caritabile, James Clarry, a declarat că este încântat să o întâmpine pe Madalina în echipă: “Toate cifrele ne spun că traficul de persoane este o problemă globală în creștere – având un impact asupra a aproximativ 50 de milioane de persoane.

‘Avem nevoie de lideri remarcabili pentru a ajuta la combaterea acestei infracțiuni, iar Mădălina ne oferă acest lucru. Ea și-a demonstrat pasiunea pentru această problemă, înțelege nevoia de acțiune a guvernului și a arătat cum este posibilă schimbarea.

‘Așteptăm cu nerăbdare ca ea să ni se alăture la sfârșitul lunii ianuarie pentru a ajuta la creșterea Justice and Care în România și pentru a contribui la echipa noastră globală de conducere’.

Mădălina Turza spune că este încântată să conducă activitatea din România: ‘Traficul de persoane este o crimă detestabilă și mă angajez să îmi folosesc cunoștințele și experiența pentru a o combate. În timp ce conduceam activitatea de combatere a traficului de persoane în România, am văzut Justice and Care în acțiune și am fost foarte impresionată de nivelul lor de angajament.