Consolidarea ocupării forței de muncă

February 25, 2022

Cristian* este un supraviețuitor al exploatării pe care echipa noastră din România l-a sprijinit. Ca parte a procesului de recuperare pentru a-și reconstrui viața, l-am ajutat pe Cristian să își găsească un nou loc de muncă în care să nu mai fie exploatat.

Din nefericire, Cristian a dat recent un interviu pentru un loc de muncă prin intermediul unei agenții de recrutare, fără succes. Cu toate acestea, navigatorul nostru tenace a intervenit, convingându-l pe potențialul angajator să îl intervieveze direct pe Cristian. L-am ajutat apoi să se pregătească intensiv pentru interviu.

Cristian a avut succes la acest al doilea interviu și acum are un loc de muncă într-o fabrică care produce piese auto, unde primește atât un salariu decent, cât și cazare sigură la fața locului. Acest lucru i-a permis lui Cristian să trimită bani familiei sale și să locuiască departe de OCG (grupul de crimă organizată) care controlează satul său natal.

Cristian continuă, de asemenea, să sprijine ancheta poliției despre exploatatorii săi, iar 13 acuzați sunt în curs de judecată. Cristian urmează să depună mărturie în scurt timp, fiind o componentă cheie a acuzării.

*Nume schimbat pentru a proteja identitatea